2011. szeptember 28., szerda

Apróságok

Az emúlt napokban pár mutatós aprósággal kísérleteztem. A formák egy részét már láttam neten "jártamban-keltemben", és van, ami saját tervezés. 1,25 mm vastag, bevonat nélküli vörösréz drótot, valamint korall-, jáspis- és üveggyöngyöket használtam. A fülbevalókat főtt tojással antikoltam.


2011. szeptember 22., csütörtök

Megmutatom

...hogy minek örülök már napok óta. Jó ideje keresgélek megfelelő tárolási és rendszerezési megoldást a drótos dolgaimnak. A zacskós és kartondobozkás "rendszer" nehezen nevezhető annak, csúnya is, átláthatatlan is, meg aztán én úúúgy szeretem a kis rekeszeket, cimkéket, ilyesmit :-D

És meglett végre. Autós ablaktörlőt kerestünk az Auchanban, amikor a szembe-polcon megláttuk az ideális jelöltet. Elég nagy és elég kicsi, hordozható, a dobozkáinak különböző méretű és alakú a beosztása - egyszóval tökéletes. 

Egy fél estét töltöttem a "beleköltözéssel", és az azóta eltelt pár napban büszkén kattogtatom a zárait, valahányszor drótozáshoz ülök. A cimkéjét csak tegnap olvastam el: halászdoboz. Nem tudnak ezek semmit :-)




Nyolcas

Újabb kisebb medál (kb. 4*2 cm), piros üveggyöngyökkel, nyolcas alakban. Van benne valami fura, de nem tudom megragadni, hogy mi az... 

Néha szeretném "friss" szemmel látni az ékszereimet, úgy, ahogyan mások látják, akik nem követik végig az alkotási folyamatot. Többször jártam már úgy, hogy egy-egy darab, ami nekem nem tetszett különösebben, sok dicséretet zsebelt be. Talán az a gondolat, hogy az ékszerem valakinek jobban tetszik, mint nekem, megkönnyíti majd, hogy megváljak a készítményeimtől - ezen a területen egyelőre még vannak nehézségeim :-) A héten elküldtem pár darabot tombolanyeremény felajánlásként a Szatmári Babahordozó Napok szervezőjének, és épp barátkozom az érzéssel, hogy - most elsőízben - ismeretlen nők fogják hordani őket. Egyre izgalmasabbnak tűnik a gondolat :-)

2011. szeptember 21., szerda

Nemcsak nőknek

Nők megajándékozásával nem lesz gondom az elkövetkező jó pár ünnepen, de mi a helyzet a férfiakkal? Azt hiszem, az általam szeretett férfiak kevésbé örülnének egy pár fülbevalónak :-) No de végre itt van valami, ami nemcsak nőknek szól: születhet ám drótból könyvjelző is. Ez itt az első, amit én készítettem (az ötlet Kricsár Annamáriáé), nem aggattam rá túl bonyolult díszt, csupán két pár piros üveggyöngyöt. Lesz folytatása ennek a műfajnak.
Használatban így néz ki:


A nyárra emlékezve

Amióta sikerült beszereznem, kizárólag ezzel a bevonat nélküli dróttal kísérletezem, és szinte mindig antikolom. Ezesetben nem ezt tettem. Hirtelen jött ötlet volt ez a kis vidám, virágocskás medál, amit pici korallgyönggyel díszítettem. Meglepő volt számomra is, hogy milyen hirtelen sötétedik a kezeletlen drót (ez a fotó rögtön a "születése" után készült, még egészen világos korában), de a fényét könnyen vissza lehet adni egy konyhai fémdörzsikével.